previous
next
Architects: Petersen-Staggs, Boise, Idaho
Architects: Petersen-Staggs, Boise, Idaho
About Petersen-Staggs Architects
Services by Petersen-Staggs Architects
Portfolio of Petersen-Staggs Architects
Careers at Petersen-Staggs Architects
Contact Petersen-Staggs Architects
Links from Petersen-Staggs Architects
Site Map
State Farm Office
Imhoff & Lynch, Boise, Idaho
“Our firm had the good fortune to hire Petersen • Staggs Architects LLP to design our office building. The project was from the very beginning, fast tracked. I worked extensively with both Bruce Petersen and Tim Staggs during this process and I found that they exhibited the traits and professionalism necessary to ensure that not only were our needs and desires incorporated into the project but the project was of the highest quality. Not only do we feel that our law office is one of the nicest facilities in the state of Idaho, from a design point of view, but also, both Tim and Bruce worked extensively with our general contractor ensuring that the project was completed on time and within budget parameters. I found them both to be invaluable additions to the construction team.”
Scott W. Marotz, formerly with Imhoff & Lynch
Because public opinion at design review was of a particular concern, Petersen • Staggs Architects LLP were retained as project architects for their ability to design a modern office building that would integrate into the “gentrified” North End of Boise. This building borders the central business district and an older established residential neighborhood. The design reduces the customary, institutional type appearance through the use of a more traditional masonry structure in contemporary vernacular.
This building was designed before Local Area Network systems were common. Design consideration was carefully given to the newly computerized nature of a contemporary legal practice, including provisions for tele-conferencing, e-mail, etc. The 14,000 sq. ft. specialized law office building was completed on three floors. Extensive use of natural materials on the exterior and interior visually integrate this building with its surroundings while providing for the highly technical and confidential needs of an established legal practice.
A large day-lit stair links the generous reception area and ground floor to the second-story office and conference area, invoking some of the traditional grandeur of the neighborhood. Private offices line the perimeter of the loop corridor system with the core housing conference rooms, support staff and storage areas.
Owyhee Plaza Remodel